lördag 17 september 2016

Dammån

Det är ett tag sedan jag var upp vid Dammån, Hyrde en stuga i Höglekardalen bara stugan var ett paradis i sig, 5 minuter till Dammån. 10 minuter upp på fjället för de i familjen som ville vandra.

Själv är jag ingen bergsget, Håller mej hellre lägre ner.
Vi fiskade Från övre delarna vid storfallet och nedåt.

Fisket var otroligt, kristallklart vatten, mycket insekter och en hel del fisk. Denna resa handlade mest om att vara med familjen och få lite semester. Naturen var otroligt trevlig bortsett från det flertalet jordgetingbon. 
 

Det absolut bästa med stugan var att 5 minuter i från den kunde man fiska på både vakande harr och öring, Med tanke på Dammåns Gedigna arbete med fiskevård, Kan man inte veta vad som kliver på, Lika väl som en 10 cm öring kan det vara en 6kg öring. Detta gör att man gärna lägger tid på att fiska, vi valde att andra dagen ta en promenad ner över, det var lågvatten och varmt, klockan var 21 och det va 23 grader varmt, vilket gör det rätt jobbigt att gå i vadare med väska och Kameror, införskaffade mej i våras en lätt kompakt kamera som jag är otroligt nöjd med denna fick ligga i bröst fickan i hopp om att den stora öringen skulle finnas där, Vilket den tyvärr inte gjorde på denna resa, Men vi fick fisk, hyffsat mycket smått, men ett par öringar över 30cm valde att dansa i änden på min lina. Med tanke på Temperaturer fick inte någon av fiskarna se ovansidan av vattnet då jag inte ville att de skulle dö. Vyerna vi fiskade vid var magiska, Berg och dalar.

Dammånsgiganter vi kommer ses, Troligen i vår. Detta kommer vara en å jag ska tillbaka till.

Skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Email: isack.lindqvist@live.se
facebook: isack lindqvist