onsdag 13 augusti 2014

Lagens man vid vatten?

Som polis har du batong pistol och pepparspray, handfängslar och skottväst. du håller våra gator tomma från brottslingar, ser till att folk är trygga och nyktra när de kör bil All heder till er.

Som ordningsvakt på krogen ser du till att det är en behaglig nivå på krogen, du ser till att det inte ballar ur utanför krogen och att lagen följs till en viss nivå. Till hjälp har dom batong, skottväst och de kan även ha spray.

Som ordningsvakt på hockey har du batong, skyddsväst, allt för att se till att alla hockey fantaster sköter sig.

Ni alla tre kategorier gör fantastiska jobb oftast. Visst finns det både poliser och vakter som brukar övervåld.
Men jag anser att vi har ett gäng ''vakter'' som gör ett extremt jobb för en av de saker som kan bidra till mest pengar i Sverige inom turism, och det är våra kära fisketillsyningsmän som ser till att de flesta vattendrag är fina. De ser till att reglerna sköts oftast gör dessa Människor detta för att bevara sitt största intresse ska finnas kvar, alltså fisken, de gör allt för att bevara sitt intresse för kommande generationer. Detta gör de flesta gratis eller för en billig summa. Detta gör de utan skyddsväst eller batong eller spray. Anledningen till att jag skriver detta inlägg är att i förgår vart en fisketillsyningsman knivhotad och tvungen att springa för sitt liv där ifrån.

Denna tillsyningsman hade inte batong skyddsväst eller spray, GIVETVIS ska du inte behöva ha det som tillsyningsman, Men i vissa lägen förstår jag mig inte på personer,  fiskekorten kostar som i älvdalens fall 70 kr för en dag och 600kr för ett helt år, reglerna är lätta och förstå och är en fördel för fiskarna, så som våra regler i älvdalen 6 fiskar upp i en tjärn 3 i älven detta är en begränsning av ädel fisk, finns inte en normal människa som behöver så många öringar eller rödingar eller regnbågar. Hur fan kan man offra sitt jobb och liv för att få tjuvfiske. Vad fan kan det va värt? Hur mkt kan fiskekortet kosta ?  Sen att folk kan kommentera i olika facebookgrupper att fisketillsyningsmän inte ska få ha batong för att det kan balla ur, Visst kan dessa använda övervåld, men det kan polisen med alla våra rättsväsen kan använda övervåld? Men som tillsyningsman kan du möta samma rötägg som polisen eller vakter? Jag har gått längs åar och sett pundare och alkoholister som fiskar och dessa ska tillsyningsmän ta hand om? kanske kan batong eller något hjälpa dom.

Jag Vet att det inte finns ett enda belopp i världen som ska kunna betalas ut för att bli knivhotad, men du måste ju kunna försvara dej för att sköta ditt jobb?
Kanske har jag fel men ge tillsyningsmännen en batong.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Email: isack.lindqvist@live.se
facebook: isack lindqvist