fredag 20 september 2013

4 veckor

Har nu återhämtat mig efter en hel dags resa med ännu en dag resa, är på väg upp till älvdalen, för skola.
4 veckor Skottland började med att vi vart försenade i London, fick hjälp att fixa ny biljetter, sen flyga vidare 2 timmar senare är beräknat åkte ut till husvagnen där vi skulle Bo.


Bilder från boendet. Denna resa började med lite arbete röja gräs, Kanske inte låter så roligt men när man går bredvid en lax älv ut över det vanliga så gör de inget att man trimmar lite gräs. Detta fick vi göra första veckan dels var det inte så många fiskare, sen är det sånt som behövs göras. Fick även vara med på Ripjakt.

 första dagen träffade vi även Sean, som är Head Ghillie på Ballogie Estate. De sa att han var en bra fiskare så när vi kommer fram ser vi att han precise landar en lax, snabbt fram med kameran och tar ett kort,  Reales. I Skottland är det alltid C&R.


Ripjakt uppe i Bergen med Bossen. Måste säga att detta var riktigt lärorikt. 
Inget jag gjort innan så jag lärde mig en hel del. 
Blåsigt men fint väder ändå första dagen.JaktGhillisar 


Före lunch

Sortera fåglar efter äldre och yngre.

sorterat och klart.

Vecka 2

Mer fiske men lågt vatten. Skottland har haft en sådan sommar vi har haft i Sverige det var för lite vatten, saknaden av vatten gör fisket svårt och inte många fiske ställen att fiska på 

detta var en vecka utan fisk för alla gäster och onsdagen fiskade vi själva. utan resultat. Torsdag och fredag så hade inga gäster bokat Commenty och då fick jag och Julian chansen att test fiska där. Lite resultat blev det. Julian fick en liten fin lax
                                           Fredagen var det min tur, dock ingen lax men en fin öring högg.

Vecka 3 

När vecka 3 kom så vart inte vädret bättre vart lite varmare fisken som var i poolerna hade sett flugor i alla dess färger och former. 

En gäst fiskade Alans PoolDet fanns ett gäng sådana stugor runt hela ballogie estate sträckan en liten stuga som man kunde värma sig i detta var en av de mindre stugorna, 
Fick fiska hela denna vecka efter lunch. Jobb mellan nio och två, sen fiske till klockan 7. Denna vecka fick Julian en lax på 3-4 kg, finns ingen bild men han snackade om ett vittne på andra sidan, men jag vet inte får väl tro han. 

Vecka 4 
Sista dagarna i River Dee, Skottland för denna gång. Då kom svenskar och samtidigt kom fisken, måndagen bjöd på fisk för gästerna, 1 styck fisk på Carlogie sträckan, 3 på Ballogie sträckan. 

Tisdag. 
Ännu mer fisk och jag fick vara med när de landade en fisk, en fin hane på 4 Kg. 
 TROR detta var en dag jag skulle köpa en Trisslott, För som de säger PLÖSTLIGT HÄNDER DE. Han ber mig fiska lite då jag sa att jag aldrig fått en lax. Kastar med hans spö som har en Spey lina vilket jag inte är van vid att fiska med så vevar in ett par meter och Sean har sagt varje gång vi kollar denna sträcka att det är som en brant väg på andra sidan så hinner jag kasta 7 kast och känner att de bara tar stop och tror de är en sten och höjer spöt, men det är då ingen sten, det är en lax. så som perfekt avslut på denna praktik tid så får jag min livs första lax och det är en bra fisk den väger 7 kg. 
Ombyta roller gästen landar min fisk.Den är med på lite bilder sen är det dax för en Releas.


Detta avslutar min praktik i skottland, Åker hem Mycket nöjd, Nu kan jag mer om lax fiske vilka lärare Sean och Ian är. Tackar för denna tiden. 

Over and Out Mörrum nästa SKIT FISKE 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Email: isack.lindqvist@live.se
facebook: isack lindqvist